1514464.jpg

Rouva Lötjönenhän on oikeasti parin tonnin puskasuokki, sellainen pullea ja karvainen kaveri joka sopeutuu kaikkeen ja kaikki käy.

 

Tai sellaista täti aikanaan etsi, mutta kuinkas sitten kävikään...

 

Täti lähti katsomaan "suurta, mustaa ja upeaa usean tuhannen arvoista puoliveritammaa" ihan vaan leikillään. Se oli ensimmäinen hevonen, jota täti ylipäänsä kävi katsomassa.

 

Se seisoi siellä myyntitallin käytävällä hurjan laihana ja aran näköisenä; ja täti rakastui heti. Ensimmäisen kahden sekunin kuluessa syttyi tädin otsaan suuri tähti, joka hoki: Ostaostaosta, ostaostaosta. Sielujen sympatiaa ja kuppi teetä jne.

 

Ratsastaessa tädin taidot eivät riittäneet a) laukannostoon b)hevosen suoraan ratsastamiseen c) eikä harjoitusravissa istumiseen. Ja silti; Se oli tädin elämän hevonen.

 

Rouva Laardi ja täti kun ovat huvittavan samanlaisia; Kilttejä, mutta vahvatahtoisia. Herne menee nenään yllättävän nopeasti, mutta sen saa sieltä poiskin pikaisesti. Kun tädin naama on valmennuksessa rutulla, on se myös rouvalla. Usein kuultuja lausahduksia valmennustunnilla ovatkin "koittakaahan molemmat hymyillä" tai "sehän veti herneen nenään" (ai kumpi meistä...?). Välillä mennään sitä vauhtia kuin rouva Lötjönen tahtoo (siis viittämiljoonaa eteenpäin, ratsastajasta viis) ja välillä taas täti saa ratsastaa kanastaan kuten haluaa.

 

Rouva on omasta mielestäänkin todella upea eläin ja siitä kertoo muunmuassa se, että kilpailupaikalla pelätään "sitä karmeaa tuomaria" ja "petonurkkaa josta aavikon tiikerit hyppäävät syömään ylensyönyttä rouva parkaa", MUTTA APLODIT; Niistä rouva elää. Se katsoo taputuksen aikana ylpeästi tätiä ja patsastelee ylen rauhallisena pois radalta.

 

Ratsastaessa rouvan silmiin syttyy suuri ylpeys, kun täti kehuu sitä; Se katsoo tätiä aivan kuin hymyillen "kylläpä olinkin hieno" ja "tätä lisää". Ja tätihän kiittää ja kehuu, kunhan rouva vaan jaksaa olla oma hurmaava itsensä.

 

Rouva vie tädin kaikki rahat, sillä täti ei voi olla ostamatta kaikkea, josta pikku kanaselle olisi jotain hyötyä. Eikä täti voi olla raahamatta rouvaa klinikalle, jos täti epäilee rouvan tarvitsevan psykoterapiaa (tai radikaalinaisterapiaa, kuten hyvä ystävämme toto ehdotti.) Rouva on tädin suuri rakkaus ja elämän sisältö.